Mijn loopbaan ziet er gekleurd uit. Ik heb verschillende dingen mogen doen die mij in mijn huidige rol van organisatie veranderaar hebben gevormd.

Vanuit mijn IT achtergrond, ik ben supporter, ontwikkelaar, tester, analist geweest, weet ik dat systemen complex zijn. Oorzaken van problemen zijn niet altijd eenduidig en simpel aan te wijzen. Ik heb geleerd om vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken te benaderen en neem altijd de context mee waar het vraagstuk zich afspeelt.

Als consultant heb ik me ontwikkeld van expert op het gebied van CMMi, Lean en Agile methodieken naar begeleidingskundige, waarbij ik samen met de organisatie processen en structuren ontwerp. Ik heb veel ervaring opgedaan in het faciliteren van workshops en events, waarbij ik mijn creativiteit goed kwijt kan. Natuurlijk maak ik ook gebruik van concepten van bestaande methodieken, maar doordat ik het plaats in de context van het vraagstuk kan ik ook makkelijk variƫren op wat methodieken voorschrijven.

Voor iemand die uit een hulpverlener- , docentennest komt miste ik als IT'er het sociale aspect. Ik besloot om een opleiding voor communicatie trainer te volgen. Toen nog niet wetend hoe ik dat in mijn huidige rol kon toepassen. Nu is leren essentieel in mijn huidige werk. Enerzijds omdat ik leerprocessen bij anderen begeleid, anderzijds omdat ik zelf ook onderdeel ben van dat leerproces en ik mezelf op deze manier ook continu blijf ontwikkelen. Ik reflecteer op mijn werk door intervisie sessies vanuit de OOA, persoonlijke supervisie en ik volg opleidingen. De laatst genoten opleiding is de master opleiding Advanced Change Management van het SIOO.

De laatste jaren heb ik leiding mogen geven aan teams van consultants en interne organisatie adviseurs. Het heeft me inzichten gegeven in wat leiderschap is en wat het vooral niet is en hoe teamdynamieken werken. Het leidinggeven en de bijbehorende taken namen onevenredig veel tijd in beslag, waardoor weinig ruimte overbleef om mijn vak van veranderkundige uit te voeren en me hierin verder te ontwikkelen. In 2016 heb ik besloten om als zelfstandig veranderkundige verder te gaan, zodat ik me geheel kan focussen op mijn passie: Ontwikkeling van mens en organisatie.